Overeem Makelaardij beantwoord de vraag van de maand.

Met welke lasten – naast de maandelijkse hypotheeklasten – krijg ik te maken wanneer ik een huis ga kopen in plaats van huren?

Overeem Makelaardij “Wanneer je hebt besloten een woning te kopen veranderen er een aantal zaken. Naast het feit dat je jouw koopwoning volledig naar je eigen smaak en wensen kan aanpassen en inrichten zet je ook een belangrijke financiële stap. Doordat je aflost op jouw hypotheek ga je vermogen opbouwen. Een investering in de toekomst dus!

Ook op het gebied van belastingen gaan er een aantal zaken veranderen wanneer je een woning koopt. Jouw huis wordt namelijk gezien als deel van je inkomen en daar moet je belasting over betalen. Dit wordt ook wel eigenwoningforfait genoemd. Daarnaast krijg je te maken met de onroerendezaakbelasting (OZB) en de kosten voor een opstalverzekering. Houd er daarnaast rekening mee dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de woning en de daaruit voortvloeiende kosten.”

Compare listings

Vergelijken